Math4you

Blog

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Groepslessen statistiek voor 1e bachelor criminologische wetenschappen KULeuven

Geplaatst op 29 september, 2022 om 4:15

Ben jij of ken jij een student uit 1e bachelor criminologische wetenschappen aan de KULeuven? Ik kreeg deze week al verschillende aanvragen voor bijles bij het vak "Basisbegrippen statistiek voor criminologen" en zal daarom groepslessen voorzien.

Ik heb recent al enkele studenten geholpen met dit vak en ze waren allemaal geslaagd. Blijkbaar heeft één van deze studenten reclame gemaakt in de studentengroep. Dat doet me uiteraard altijd veel plezier!

Misschien start ook jij dit semester aan de opleiding en wil je een vliegende start nemen? Of misschien heb je het eerste jaar er al op zitten, maar was je helaas niet geslaagd voor statistiek?

Aarzel dan zeker niet en neem contact op! Ik houd je dan graag, uiteraard volledig vrijblijvend, op de hoogte van de groepslessen.

Ik kijk er alvast naar uit!

Student uit 1e bachelor psychologie en herexamen statistiek?

Geplaatst op 4 juli, 2022 om 9:15

Voor de studenten die deze zomer een herexamen moeten maken bij de cursus “Statistiek voor psychologen, deel 1” (1e bachelor psychologie, KULeuven) heb ik een exclusief aanbod. Ik ben er de voorbije maanden stevig ingevlogen en heb mijn eigen online leeromgeving ontwikkeld, de Math4you Academie. Jullie cursus statistiek zal de eerste zijn die hierin beschikbaar is.

Meer concreet ga ik als volgt te werk:

- De leerstof is opgedeeld in kleine, behapbare onderdelen.

- Elk onderdeel begint met een video over de theorie (inclusief voorbeelden). Daarna volgt er een video met een aantal oefeningen die ik stap voor stap uitwerk. Als laatste volgt er een derde video met een aantal voorbeeldexamenvragen die ik eveneens stap voor stap uitwerk.

 

Hierdoor wordt de leerstof veel geleidelijker aangebracht dan tijdens lessen op de universiteit. Elk deeltje wordt onmiddellijk ingeoefend. Waar je op de unief één practicum had, heb ik nu gemiddeld al een vijftal oefenmomenten voorzien. Misschien zag jij op de duur “het bos door de bomen niet meer”? Wel dat probleem zou nu van de baan moeten zijn! De oefeningen zijn zorgvuldig geselecteerd zodat deze echt opbouwen van makkelijk naar moeilijker. Dit is ook iets wat in de practica grotendeels ontbrak.

 

Een ander groot voordeel van deze aanpak is dat je de video's zo vaak kan bekijken als je zelf wenst. Herhaling is dan ook de sleutel tot succes!

 

Daarnaast is er een mogelijkheid om aanvullend vraag- en antwoordsessies te volgen. Deze kunnen individueel of in groep gevolgd worden.

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op via [email protected] 

 


Hmmm, heerlijk appelsap!

Geplaatst op 3 november, 2021 om 6:45

Maandagavond kwam de opa van een student een cursus brengen. En wat had die een leuke, lekkere verrassing bij! Appelsap van eigen teelt. Mmmm, we zullen het laten smaken!

Heel erg bedankt!!!
Afscheid van een prachtvrouw - mijn mama

Geplaatst op 4 september, 2021 om 6:15

Deze zomer nam ik afscheid van mijn moeder. Mijn moeder heeft me altijd enorm gesteund in de keuzes die ik gemaakt heb. Toen ik als 18-jarige wou bijles geven, was ze direct akkoord en werd er thuis een kamer ingericht als lesruimte. Die lesruimte heeft uiteindelijk 16 jaar dienst gedaan. Als ik dan even pauze had, stond er altijd een heerlijke pot dampende soep op het vuur. En bij marathonsessies tijdens de examenperiode werd er al eens een crepeke spek in de pan gegooid. Zo zorgde ze ervoor dat ik overeind bleef en mijn studenten altijd opperbest kon helpen.


Helaas bracht deze lente verandering met zich mee. Ons mama werd zieker en zieker en kon niet meer doen waar ze altijd voor geleefd heeft: voor anderen zorgen. De rollen draaiden om en ik zorgde, samen mijn mijn vader en zus, voor ons mama. Het was zwaar, maar ik zou het niet anders gewild hebben. Ze verdiende alleen de beste zorgen!


De voorbije anderhalf jaar heb ik veel gezorgd. Gezorgd voor Rosie die geboren werd op 24 maart 2020. Gezorgd voor mijn moeder die overleed op 27 juli 2021. Nu is het tijd om te zorgen voor mezelf.


Daarom heb ik beslist om dit semester geen nieuwe studenten aan te nemen. Studenten die vorig academiejaar reeds gestart zijn, of studenten die tijdens de zomervakantie reeds contact opnamen, kunnen wel nog bij mij terecht. Zij kunnen eenvoudig een afspraak maken via mail of Whatsapp.

 

Boeketje bloemen

Geplaatst op 10 februari, 2021 om 8:30

Vandaag werd dit prachtige boeket bloemen aan de deur geleverd.

En wat nog mooier was, was de tekst die erbij zat.

"Dankjewel voor de fantastische bijles statistiek voor E.! Jouw werk is uitzonderlijk goed en dat verdient zeker een bloemetje! Nogmaals heel erg bedankt. Wij maken overal reclame! Mama I."Verstrenging coronamaatregelen en exponentiële groei

Geplaatst op 27 juli, 2020 om 15:00

 

Vandaag werden de coronamaatregelen opnieuw verstrengd. Voor veel mensen lijken de maatregelen buiten proportie. Dit komt omdat de meesten niet vertrouwd zijn met het begrip "exponentiële groei". Ik probeer het hieronder even duidelijk te maken.

Stel dat er op dit moment 1000 mensen besmet zijn met het coronavirus (ongeveer 1/3 van de gevallen wordt gedetecteerd, dus dat lijkt me een realistisch cijfer). Stel dat de groeifactor 2 is. Dus elke besmette persoon steekt 2 anderen aan, we nemen aan dat die personen de dag erna positief testen.

Dan gaat het als volgt:

1) 27 juli: 1 000 nieuwe besmettingen

2) 28 juli: 2 000 nieuwe besmettingen

3) 29 juli: 4 000 nieuwe besmettingen

4) 30 juli: 8 000 nieuwe besmettingen

5) 31 juli: 16 000 nieuwe besmettingen

6) 1 augustus: 32 000 nieuwe besmettingen

7) 2 augustus: 64 000 nieuwe besmettingen

8 ) 3 augustus: 128 000 nieuwe besmettingen

9) 4 augustus: 256 000 nieuwe besmettingen

10) 5 augustus: 512 000 nieuwe besmettingen

11) 6 augustus: 1 024 000 nieuwe besmettingen

12) 7 augustus: 2 048 000 nieuwe besmettingen

13) 8 augustus: 4 096 000 nieuwe besmettingen

14) 9 augustus: 8 192 000 nieuwe besmettingen

--> Dit is trouwens niet meer mogelijk, want zoveel "onbesmette" Belgen zijn er niet meer over.


En dit alles op slechts twee weken tijd. Zo snel gaat exponentiële groei!


Noot van de redactie ;-) : de data in dit bericht zijn fictief en niet gebaseerd op de huidige virologische/epidemiologische gegevens. Met dit schrijven wil ik enkel aantonen hoe snel exponentiële groei gigantische proporties aanneemt.

Examenresultaten

Geplaatst op 14 juli, 2020 om 15:35

Hieronder een aantal examenresultaten die ik de voorbije weken heb ontvangen van studenten die intensief bijlessen gevolgd hebben. Ik ben fier op mijn studenten. Ze hebben dat goed gedaan!

�� Wiskunde voor bedrijfswetenschappen B - 1e bachelor handelswetenschappen (KULeuven) - 16/20

��Wiskunde voor bedrijfskundigen - 1e bachelor handelswetenschappen (UHasselt) - 13,6/20

�� Bouwconstructies 2 (deel stabiliteit) - 1e bachelor vastgoed (AP Hogeschool Antwerpen) - 10/20

�� Statistiek 2 - 2e bachelor toegepaste psychologie (Thomas More Antwerpen) - 16/20

�� Analyse 2 - 1e bachelor ingenieurswetenschappen (KULeuven) - 11/20

�� Toegepaste fysica - 1e bachelor voedings- en dieetkunde (UCLL Leuven) - 15/20

Ken jij studenten die een herexamen hebben van een gelijkaardig vak. Verwijs ze dan gerust door!

We blijven nog een tijdje online...

Geplaatst op 2 juli, 2020 om 5:55

Vanwege de coronacrisis zullen de bijlessen de komende tijd uitsluitend online gegeven worden. Ik heb hierin reeds geruime tijd ervaring opgebouwd. De lessen verlopen even vlot als in real-life, dit wordt ook bevestigd door mijn studenten. Op deze manier kan ik zowel mezelf, mijn naaste omgeving als mijn studenten het beste beschermen en kunnen we allemaal gezond blijven. Bedankt voor het begrip en ik hoop mijn studenten snel (bij de meesten volgend academiejaar ;-)) online weer te zien.

Wil jij op de hoogte gehouden worden? Volg dan mijn facebookpagina!

Geplaatst op 15 maart, 2020 om 7:10

Veel studenten vragen me om hen op de hoogte te houden i.v.m. de bevalling. Like en volg deze pagina om een snelle update te ontvangen:

https://www.facebook.com/math4you.be/" target="_blank">http://https://www.facebook.com/math4you.be/

 

Op de pagina vind je alvast een voorsmaakje... een (vermoedelijk) laatste foto van de baby in de buik.

 

Binnenkort eentje van de baby uit de buik... Hopelijk niet te lang meer... ;)Tijdelijke onderbreking bijlessen

Geplaatst op 13 maart, 2020 om 6:20

Beste studenten, leerlingen, ouders,

 

Gezien de huidige situatie i.v.m. het coronavirus, de sluiting van de scholen en mijn zwangerschap die zijn laatste dagen ingaat, heb ik beslist om met onmiddellijke ingang alle bijlessen te annuleren en met zwangerschapsverlof te gaan.

 

Iedereen die nog afspraken ingepland heeft, wordt persoonlijk verwittigd.

 

Bedankt voor het begrip.

 

Met vriendelijke groeten,

Kim Volders


Rss_feed